Манолова регистрира партия „Изправи се България”

България 30.06.2022 18:08 Снимка: ДНЕС+

Манолова регистрира партия „Изправи се България”

„Изправи се България” вече официално е регистрирана. Вчера завърши процедурата и сме вписани в регистъра на политическите партии”, похвали се лидерът ѝ Мая Манолова с публикация на страница си във Фейсбук.

Манолова подчерта, че датата е била празнична – Петровден, а всички останали дати в календара на партията също са били символни.

„Щастлива съм, че с толкова много хора с кауза се събрахме, за да се борим за една различна България, която да бъде майка, а не мащеха на гражданите. Продължаваме да се борим за защита на хората от монополи, за по-високи доходи, така че да няма хора, които да работят и да не могат да свързват двата края. Разкриваме корупцията и се борим за чиста и зелена България”, заявява Манолова.

Тя заявява и първите си задачи за парламента – сред тях са повишаване на заплати и пенсии, спиране на спекулата с горивата, защита от безобразията на колектори, ЧСИ-та, банки.

„И ще кажем СТОП на олигарсите, които печелят, докато тровят въздуха и водата, изсичат горите и застрояват парковете”, пише в заключение Манолова. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648