Красимир Велчев: Игрите стават по-мръсни и от Костинбродската афера

България 05.07.2020 11:27 Снимка: ДНЕС+

Красимир Велчев: Игрите стават по-мръсни и от Костинбродската афера

Непрекъснато се увеличават подмолните игри, некоректността. За мен най-тежкият момент беше т.н. Костинбродска афера, сега виждам, че игрите стават по-мръсни и по-некоректни. Но някои хора не могат да разберат, че от това губи авторитетът на страната, губят институциите.
Не може да има силна държава, когато има слаби институции. И когато едната институция неглижира дейността на другата, нищо добро не чака държавата. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Отношенията между премиера и президента не могат да се подобрят изведнъж, с вълшебна пръчка, според него. "Има няколко опита на Борисов да се потушат малко нещата, да улегнат, за да се подобрят. Но когато няма диалог, се губи доверието, а не можеш да имаш доверие, ако няма диалог, това са свързани неща".

Депутатът коментира и вчерашното изказване на президента, в което той заяви, че неговото шкафче е празно и че неговият PR не е ходил всеки месец в офиса на Божков.

"Не може по този начин, подхвърляйки реплики, да внасяш съмнения. Аз от малък знам, че по-хубаво в нещо да те обвинят, отколкото да хвърлят семенцето и да се съмняват в теб. Едни снимки - може този, който е снимал, да е поставил и банкнотите и да е снимал. Самият факт, че се снима спящ човек в неговата спалня и след това публикуването на тези кадри е много некоректно, този човек, който е снимал, не е коректен, той е търсил някаква изгода или са му заплатили. Нека да се коментират тези неща само когато има ясни и точни доказателства", категоричен беше Велчев.

На въпроса възможно ли е премиерът Борисов да е вътрешно е предаден, той отговори така: "Колкото една партия става по-голяма, толкова по-трудно става за управление и хората да може да се организират. Няма как да няма обидени хора, някои се чувстват недооценени".

Според него Цветан Цветанов е човек, който е дал много на ГЕРБ, "но когато много работиш, много и грешиш. Има два типа хора, които могат да работят в екип - едните могат да работят в екип на всяко място, другите могат да работят в екип само ако водят екипа. Човек, който се стреми всички позитиви да са на негова страна, неминуемо обира и негативите", заяви депутатът.

Думите на Цветанов, че в партията има страх и посредственост, той коментира така: "Ако има страх, то не е от вчера, да не говорим за посредствеността. Всички тези думи са една грешна постановка от негова страна. Не можеш да ги кажеш тези неща, след като 14 години ти беше дадена цялата власт - той беше главният кадровик в България, той назначаваше всички, той уволняваше. Борисов му беше дал такава власт, каквато дори самият той нямаше. И в един момент да се обърнеш и да кажеш, че в партията има страх и посредственост, мисля, че той трябва да носи отговорност за това, ако е вярно"./БНТ

Още по темата

CHF CHF 1 1.81364
GBP GBP 1 2.17283
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.38912
USD USD 1 1.66794