ИТН: Всички се опитват да се упражняват и да си измиват ръцете с нас

България 23.06.2022 17:38 Снимка: ДНЕС+

ИТН: Всички се опитват да се упражняват и да си измиват ръцете с нас

„Всички се опитват да се упражняват и да си измият ръцете с нас от ИТН. Ние не сме от управляващата коалиция вече. Ние нямаме ангажимент да изпълняваме желанията на една или друга политическа сила”, каза на брифинг в НС Тошко Йорданов.

Той заяви, че днес на председалския съвет е възникнал спор относно дневния ред по точката председател на парламента.

„За да върви този парламент, трябва да вървим по важните точки. Мирослав Иванов решил еднолично да вкара точката за председател на НС. В момента няма мнозинство. Ние не сме коалиция с тях. Взе да ни писва да се оправдават с нас, държаха се арогантно и заради коалиционния мир досега си мълчахме”, подчерта Йорданов.

„Ние не сме им слуги. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост", коментира председателят на парламентарната група на „Има такъв народ”.

Ива Митева е на мнение, че трябва да се чуят имената на кандидатите за председател. По думите ѝ трява да спрат лъжите, защото затова за стигнали до тук. 

„Предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на НС да бъдат изтеглени напред, а точката за председател да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение”, посочи тя.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648