ИПБ кани на среща Янев заради зачестилите пътни инциденти

България 05.10.2021 09:53 Снимка: ДНЕС+

ИПБ кани на среща Янев заради зачестилите пътни инциденти

В отворено писмо специалисти от Института за пътна безопасност канят на публична среща служебния премиер Стефан Янев. Писмото е предизвикано от зачестилите пътни инциденти с трагичен край през изминалите 4 месеца.

Още колко души трябва да загинат, за да предприемете мерки?“, се пита в писмото, в което се подчертава, че на срещата експертите от института ще предоставят решения на подминаваните проблеми.

Напомняме Ви, че вие носите политическата и човешката отговорност за състоянието на пътната безопасност в България. От началото на месец май поддръжката по магистралите и първокласните пътища е преустановена, констатирани са стотици дефицити на безопасност, а реакция от ваша страна отново няма.“, се казва още в писмото им.

Решаването на проблемите на пътната безопасност изисква почтеност, прозрачност и професионализъм. Ако Вие наистина искате да решите тези проблеми, ще позволите експертите, а не интересите, да управляват пътната безопасност.“, завършват от Института за пътна безопасност./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448