Интернет-звезда: Активист на ДБ иска да „импактне“ 6 млн. човека от България

България 23.02.2021 15:28 Снимка: ДНЕС+

Интернет-звезда: Активист на ДБ иска да „импактне“ 6 млн. човека от България

Активист на „Демократична България“ се оказа изключително популярен в социалните мрежи след участие в онлайн дебат. Откъс от дебата с участието на Христо Милчев – либерал по разбирания, се разпространява в социалните мрежи в последните няколко дни.

Милчев разсъждава за мястото на религията и национализма в 21 век.

Публикуваме част от съжденията му:

„Патриотизмът, подобно на религията, е вреден, защото не е логичен. Всяка една позиция, всичко трябва да бъде изградено на база на логика. Или поне такъв е моят мироглед.

Аз не виждам логиката в това да кажеш: „Аз обичам родината“, при условие че – какво е родината? Ако се окаже, че ти си отгледан в различна родина и при раждане са те сменили, това означава ли, че ти си живял в лъжа и си обичал нещо грешно?

Обичам всеки български град. Но ако примерно утре Турция ни подари Истанбул и него ли почваме да обичаме, или той някак си не е... Не мога да осмисля това.

Само да кажа - това в никакъв случай не означава, че аз се отказвам да участвам в политиката на държавата и така нататък, защото нали съм гражданин на света. Факт е, че аз като човеколюбец, хуманист искам да помогна на всички граждани, но нали би било много трудно да си гражданин на целия свят, затова сега съм окей да съм примерен български гражданин само и само защото мога да импактна тези 6 млн. човека много повече, отколкото целия свят“, разсъждава той.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.76998
GBP GBP 1 2.26283
RON RON 10 4.01097
TRY TRY 10 2.21873
USD USD 1 1.62606