“Informiran.net” лично затвори “Труд”

България 06.12.2021 13:39 Снимка: ДНЕС+

“Informiran.net” лично затвори “Труд”

Полицаи запечатват сградата, в която се помещава редакцията на вестник "Труд", става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи.  От кадрите се вижда,  че на  място  е съветникът  на служебния министър на културата Велислав Минеков Светослав Трайков, който показа заповедта за затварянето на сградата пред журналисти.

Припомняме, че според медийни публикации съветникът на Минеков, Светослав Трайков и  кандидат-депутатът от „Изправи се – мутри вън“ Арман Бабикян са собственици на сайта  „Информиран.нет“.

В публичното пространство бяха изнесени и данни, според които IP-адресът на „Информиран.нет“ е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания „Суперхостинг“. Този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма „Манира“. Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица "Тулово" 3, София.

Името на Светослав Трайков нашумя и след скандал за шофиране в нетрезво състояние. Досъдебно производство от описа на Второ районно полицейско управление във Варна  доказва, че през 2010 година подсъдимият Трайков e управлявал личния си автомобил Ситроен с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 промила. Престъплението по чл. 345 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред с химическа експертиза. Делото от 2010 година завършва със споразумение, в което подсъдимият се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „пробация“. 

Но с това криминалното досие на приближения до Минеков и Бабикян не спира до тук:

Трайков е обвинен  и за престъпление по чл. 210 и чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в периода 2005 – 2006 г.  е поддържал в заблуждение гражданин на Великобритания, с цел да набави имотна облага.

Бизнес партньорът на Бабикян или „кметът на туитър“ – описание, което Трайков  сам си дава в социалната мрежа е известен и с  изключително вулгарните си постове спрямо жените.  Скандалният политик придобива популярност и чрез свой коментар във Фейсбук, в който се хвали, че трови кучета с антифриз./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448