Илияна Йотова: Успехът се постига, когато хората са един до друг, а не един срещу друг

България 16.11.2023 15:46 Снимка: ДНЕС+

Илияна Йотова: Успехът се постига, когато хората са един до друг, а не един срещу друг

Успехът се постига, когато хората са един до друг, а не един срещу друг; когато играят в отбор и когато умеят да си подават ръка. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си към участниците в XV Конгрес на Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК). Форумът се провежда в Банкя.

По думите на Йотова солидарността между хората е най-важна. Тя благодари на НС на ТПК, които с над 100-годишната си дейност и въпреки трудностите успяват да помагат на уязвимите групи хора от обществото.

Вие сте от малкото хора, които не само говорите за солидарност и социална отговорност, но всеки ден с вашите действия вкарвате огромно значение в тези понятия, заяви още Йотова, цитирана от БТА. 

Форумът беше открит с химна на Република България. Приветствие към присъстващите  отправи и Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012 г.

На официалния сайт на НС на ТПК се посочва, че организацията е „неделима част от българското кооперативно движение - едно от най-старите в Европа, което има дългогодишни традиции и дълбоки корени в обществото“. НС на ТПК и неговите членове са субекти на социалната и солидарна икономика и съчетават икономически резултати със социални цели, пише още на сайта.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161