Христо Иванов иска общо явяване и листи с „Продължаваме промяната“

България 21.09.2021 08:41 Снимка: ДНЕС+

Христо Иванов иска общо явяване и листи с „Продължаваме промяната“

Искаме сериозен разговор с проекта на Василев и Петков. Искаме да се явим в обща коалиция на изборите и общи листи. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БТВ.

„Трябва да направим заявка, че можем да работим заедно, да сформираме коалиция.

Коалиция която да влезе в следващия парламент поне на второ място, за да може да вземе мандат за управление.“, обясни Иванов.

На въпрос дали решението е в следствие на последните социологически проучвания, които показват по-нисък резултат за предстоящите избори на „Демократична България“, той зави, че не го е страх.

Един от сериозните проблеми пред тази коалиция е заявката на Кирил Петков и Асен Василев, че партията им ще подкрепи Румен Радев за президент, докато „Демократична България“ пък искат да издигнат своя двойка за изборите.

„Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите.“, каза още Иванов.

Той коментира и напускането на Кирил Петков от „Да! България!“

„Не сме имали конфликт по никакъв повод с Кирил и Асен, ние сме единомишленици. Имаме чудесни отношения. Изборите 2017 бяха трудни, ние имахме неуспех. Стана ясно, че трябва трябва да работим повече. Така пък се роди „Демократична България“, заяви той.

Христо Иванов отговори и на обвиненията на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, че той е виновен за това, че не се е сформирало правителство по време на 46 парламент.

„Аз съм я поел няколко пъти от трибуната. Ние нямаше как да ги подкрепим, за това поемам отговорност.“, лаконичен беше Иванов. /БТВ

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448