Градинка в София ще съхрани спомена за усмивката на Татяна Лолова

България 10.02.2023 17:01 Снимка: ДНЕС+

Градинка в София ще съхрани спомена за усмивката на Татяна Лолова

Градинка в столичния квартал „Гео Милев” ще носи името на известната актриса Татяна Лолова.

Символичната първа копка беше направена от кмета на София Йорданка Фандъкова, актьорът Калин Сърменов и кметът на район „Слатина” Георги Илиев. Градинката се намира в близост до дома, в който живееше актрисата.

Десетки граждани се бяха събрали, за да станат част от инициативата, но освен тях на символичната първа копка бяха дошли и редица актьори, които са познавали и работили с популярната актриса.

Татяна Лолова е сред най-известните и обичани български актриси, които всички ще запомним с огромния талант и усмивката, която носеше топлина и любов.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза, че реализацията на проекта е отнела няколко години. Тя добави, че решението е взето преди няколко години.

„Духът на Лолова ще бъде оставен тук - в тази градинка”, подчерта тя.

По думите ѝ в проекта се предвижда да бъде изградена специална на Лолова. Фандъкова повтори, че няма да се кандидатира отново за кмет, но не е решила какво ще прави. 

„Битките са всеки ден, до края - за да можем да защитим максимално много неща за София, да ги придвижим. Ще ми се, разбира се, да започнем строителството на метрото през „Слатина”. Това за мен е най-важният, най-стратегическият проект. Това също беше голяма битка. Имаме осигуреното финансиране и се надявам, докато още съм кмет, тази година да започне строителството на още шест километра”, каза още Йорданка Фанкъдова.

Георги Илиев, кмет на район „Слатина” разкри, че проектът на градинката включва изграждане на детска площадка, фитнес, но и освен това сцена.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648