Гешев за няколко минути в НС, Йорданова призова да не се допускат хора, които да обиждат депутатите

България 25.05.2023 18:30 Снимка: ДНЕС+

Гешев за няколко минути в НС, Йорданова призова да не се допускат хора, които да обиждат депутатите

„Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора“. Това заяви пред комисията по Правни въпроси в Народното събрание главният прокурор Иван Гешев.

Той остана на заседанието на комисията, на което на второ четене се разглеждат законопроектите за механизъм за разследване на главния прокурор, едва броени минути.

„От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи“, каза Гешев.

След края на изказването си Гешев напусна заседанието, а Надежда Йорданова направи забележка на председателя, че изобщо го е допуснал.

„Започваме заседание с много натоварен дневен ред. Моля да не позволявате хора, които не са народни представители, да правят политически изявления и да нанасят обиди спрямо народното представителство“, каза тя.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993