Георги Лозанов: В речта си националната сигурност Радев нито веднъж не спомена НАТО

България 06.05.2023 17:32 Снимка: ДНЕС+

Георги Лозанов: В речта си националната сигурност Радев нито веднъж не спомена НАТО

Слушах речта на президента по повод Гергьовден. Той говори за националната сигурност, за това, че България има нужда да защити своята национална сигурност, но нито веднъж не спомена НАТО, все едно не сме НАТО-вска държава. Това заяви пред БНР бившият шеф на СЕМ Георги Лозанов.

Той посочи, че в крайна сметка основата на нашата национална сигурност в момента е тази колективна сигурност, която НАТО осигурява. Иначе кой знае по какъв начин сега отново щяхме да сме под силно съветско влияние, нещо като Беларус. Не е лошо в този ден, освен за нашата армия, да поговорим и за нашите партньори, на които твърде много разчитаме, допълни Лозанов.

По думите му има хибридна война, която е пропаганда + корупция, вървяща от Изток на Запад. Тя има за цел по един или друг начин да промени прозападната ориентация на българското общество и не само на българското, като създаде фалшиви конспиративни теории, така че Западът, западният свят, либералната демокрация да се окаже лошият избор, а бившата ни просъветска ориентация да се окаже истинската национална перспектива пред България, уточни той.

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095