Евелина Славкова: Президентът ще направи грешка, ако тръгне да прави политическа формация

България 04.08.2020 12:33 Снимка: ДНЕС+

Евелина Славкова: Президентът ще направи грешка, ако тръгне да прави политическа формация

„Президентът ще направи грешка, ако тръгне да създава политическа формация“, коментира за Нова тв социологът Евелина Славкова. Тя припомни, че вече имаме пример в историята с президентска партия.

„По-скоро президентът ще бъде склонен да подкрепи политически субекти, които се припознават и подкрепят от гражданите на протестите“, изтъкна Славкова. Според нея е важно да се определи какво ще прави държавният глава оттук-нататък, а във връзка с предстоящите президентски избори догодина и от кои партии ще очаква подкрепа.

„Предсрочните избори не са тотално отхвърлен вариант. От ГЕРБ сме виждали всичко, но на дадения етап по-скоро искат да довършат, само че зависи и какво ще направи улицата. Много зависи и кога ще бъдат изборите, и дали няма да има предсрочни“, допълни Евелина Славкова.

„Не мисля, че президентът пряко ще се ангажира да стане лидер на нова политическа формация, но той би могъл да подкрепи такава и това е съвсем реално в контекста на събитията днес“, посочи и колегата ѝ - политологът Слави Василев, който беше част от екипа на Румен Радев през 2017г. По думите му възможна е появата на нов политически субект, тъй като има прозорец за такъв./NOVA

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286