Демерджиев готов да остане в битката с търговията с вот

България 24.01.2023 19:41 Снимка: ДНЕС+

Демерджиев готов да остане в битката с търговията с вот

В кулоарите на парламента вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че не е получил покана от държавния глава да остане в следващото служебно правителство. Ако получи такова предложение, с удоволствие щял да продължи работата си в силовото ведомство. Има много неща за вършене, добре сме ги подредили, изтъкна той.

Демерджиев каза, че при хартиен вот повече са посегателствата върху честността на вота. Но пък това от друга страна давало повече възможности на МВР да залови търговците с вот. Това ще бъдат основните усилия на МВР, изтъкна той.

И Шишков не знае дали ще е министър в кабинета Донев-2

Служебният регионален министър арх. Иван Шишков също не е водил разговори с президента Румен Радев дали ще бъде част от втория служебен кабинет на Гълъб Донев.

Шишков уточни, че е важно продължаването на екипната работа в регионалното министерство, независимо кои ще бъдат изпълнителите. По-важно е не толкова регионалното министерство какво има да извършва, а е важно какво държавата глобално има какво да прави, подчерта министърът.

Иначе целите пред Шишков като регионален министър са: започването на стратегия по разширяване на КПП-тата, да има свързаност на държавата с всички важни транспортни комуникации, разширяване на пункта Лесово, да се изгради нов път на въпросния пункт и ГКПП "Капитан Андреево-Лесово" да действат като един пункт. Изграждането на детската болница в Горна Баня също остава приоритет на служебното правителство.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648