Държавата и туристическия бранш си дават 10 дни за изготвяне на мерки

България 23.09.2021 13:40 Снимка: ДНЕС+

Държавата и туристическия бранш си дават 10 дни за изготвяне на мерки

„Държавата има нужда от работещ сектор туризъм, да не бъдат ограничавани и да донесат своя принос както за икономиката на страната, така и за работещите“, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова сред среща с туристическия бранш и тези на заведенията. Тя допълни, че до 10 дни ще се направи следваща среща.

През този период ще се вземат решения за средствата, които са отделени в бюджета да бъде потърсена възможност да се използват за стимулиране на ваксинационния процес в държавата. Това можело да помогне на страната ни да стане една „зелена дестинация“. Следващото е заедно със здравните власти да се намерят необходимите сертификати, които да удостоверяват безопасността в заведенията. Още днес трябва да започне вземането на решения за предстоящата година.

Алибегов обяви, че до 10 дни трябва да се свършат много неща, като предстоят срещи с новите министри на икономиката и финансите. „Ние ще продължим по начина, по който работим и сега – протестно и ще депозираме нашите предложения на база на европейски практики, които ще бъдат обобщени“, обяви Ричард Алибегов след срещата в Министерски съвет.

Полина Карастоянова обяви, че предстои да се направят кръг от мерки, които да позволят на туристическия бранш да работи./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448