България потъна в скръб след смъртта на великата Татяна Лолова

България 23.03.2021 11:52 Снимка: ДНЕС+

България потъна в скръб след смъртта на великата Татяна Лолова

Още една звезда в небето, поклон и аплодисменти...

България потъна в скръб след смъртта на великата актриса Татяна Лолова. Политици, общественици, нейни приятели, познати, близки и почитатели споделиха тъгата си от загубата на актрисата, оставила след себе си незабравими роли в киното, театъра и живота.

Премиерът Бойко Борисов сподели песента „Кутийка за спомени” и написа:

Още една звезда в небето...

Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките.

Министърът на културата Боил Банов сподели: 

Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни!

Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота - всичко това я прави неподвластна на времето.

Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!

Съюзът на артистите: 

Сбогом, Таня!

Сърцата ни са на парчета

Писателят Георги Господинов: 

И Татяна Лолова... Най-слънчевата, заразително смееща се и светла. Видях я за първи път някъде на юг от Созопол, мисля на Каваците, бил съм на 6-7, нашите ми я показаха, ходеше с някакво малко кученце из къмпинга. Много години по-късно когато с естествения си смях дойде при мен на някаква литературна премиера и каза хайде де, все чакам да напишете нещо за мен специално да го изиграя, ще остарея, й разказах за първия ми спомен от нея като дамата от телевизора с кученцето. Всеки има спомен от такива хора, дори да не ги е познавал лично, те са станали някаква част от пътя... Светъл път и смях горе, светла Татяна Лолова

Журналистът Георги Тошев

Татяна Лолова беше един много очакван човек. Канен и очакван. И когато няма кого да очакваш по този начин, зейва една празнина. Таня беше от рядко щедрите хора, които познавам. Те бе и от малкото достойните творци, които преминаха по пътя си, без да правят компромиси и то в различни епохи, които са живели. За значението на Татяна Лолова няма какво да говоря. Най-големият комплимент, който тя получи приживе, бяха аплодисментите на публиката и тази наистина всенародна любов.

Музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов

Прекрасна Татяна Лолова... Театър, филми, усмивка, топлина, човечност. Сбогом! /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448