"БСП за България" заедно на изборите с АБВ

България 17.10.2021 17:14 Снимка: ДНЕС+

"БСП за България" заедно на изборите с АБВ

Коалиция "БСП за България"" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите за Народно събрание на 14.11.2021г. Събитието, в което участваха кандидатите на АБВ в листите на коалицията и областните председатели на партията, бе уважено от зам.-председателя на БСП Атанас Зафиров.

Ключов акцент в споразумението е гарантиране на енергийната сигурност и възстановяването и просперитетът на военнопромишления комплекс. В документа двете формации поемат ангажимент да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността и промяна на модела на управление. Зафиров изрази оптимизъм за резултата на коалиция "БСП за България" на тези избори.

Петков подчерта важността на това да дадем увереност на избирателите, че коалиция "БСП за България" е готова да носи отговорност за формиране на правителство.

"Коалиция "БСП за България" не бива да се присъединява към общия политически хор, който казва "трябва да има правителство". Разликата межди нас и останалите е, че ние сме в готовност да поемем отговорност за формиране на правителство, защото имаме политиките и разполагаме с инструментите за тяхното изпълнение", каза председателят на АБВ. Мероприятието бе проведено с съгласие с противоепидемичните мерки./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448