Брънзалов не вижда основание за локдаун - пандемията вървяла към финал

България 22.01.2022 18:39 Снимка: ДНЕС+

Брънзалов не вижда основание за локдаун - пандемията вървяла към финал

За мен няма основание за локдаун. Всички данни говорят, че нещата отиват към своя финал - вече има и лекарства. Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Той посочи, че въпреки че Омикрон разболява много повече деца, няма голяма смъртност.

По негови думи огромен процент от хоспитализираните и голяма част от починалите са неваксинираните. Според Брънзалов трябва да се търси баланс при мерките при учениците. Той е категоричен, че мястото им е в училище. "Електронното обучение влияе негативно на обучителния процес, но здравето е на първо място. Децата могат да заразят по-възрастните си близки и така да има голяма вълна. Като поутихне епидемията, ще могат да продължат учебния си процес", отбеляза медикът.

Той осъди агресията над медици и я определи като недопустимо и простащина.

По отношение на предложението зеленият сертификат да отпадне при 60% ваксинирани, Брънзалов подчерта, че тези данни още са далеч.

Той призова доц. Мангъров да обясни защо твърди, че хора умират заради ваксинация. "Бих желал Етичната комисия да се произнесе за неговите лъжи. Уставът на БЛС предвижда различни мерки, може и да се отнемат права, след като се предвидят допълнителни нормативни документи, не само от страна на Лекарската комисия", отбеляза Брънзалов, но допълни, че той самият не е привърженик на най-крутите мерки.

По негови думи има девет случая със съмнения за смърт след ваксинация, но нищо не е доказано./NOVA

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648