Борисов в Ловеч: Като се захвана, нямам неизпълнено обещание!

България 25.05.2024 14:42 Снимка: ДНЕС+

Борисов в Ловеч: Като се захвана, нямам неизпълнено обещание!

Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен, каза лидерът на ГЕРБ

С викове "Победа“ и бурни аплодисменти бе посрещнат на трибуната в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Като се захвана, нямам неизпълнено обещание, заяви в словото си Бойко Борисов. "Ние ще победим, въпросът е какво ще правим след това. Трябва ни отчетлива разлика", изтъкна той.

Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Три години безвремие", обобщи управлението след 2021 г. той.

Борисов започна изказването си, препращайки към призивите на говорещите преди него той да поеме изпълнителната власт за четвърти път: "Не знам какво съм ви причинил на моите колеги, за да ми пророкуват така съдбата... Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо!"

После бившият премиер припомни годините си в управлението.

"2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ", каза той. И обобщи: "Тръгнах с 6,7 млрд. под водата! Ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам!"

"Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде на ново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева, върна се в годините назад Бойко Борисов. И посочи как страната ни е била сочена за пример.

"След 3 години Европа пак се тресе и затова тя е крайно несигурна по тази линия. Хората в Холандия, Франция, Германия се изплашиха. Крайно десните растат само заради това, заради нелегалната миграция отидоха в небето“, изтъкна той.

После се върна на вътрешнополитическата ситуация, изтъквайки, че хората в Ловеч знаят как стоят нещата в региона им.

"Тези хора в Ловеч, като гледат соларния парк знаят, че това е завод за автомобили. Те знаят, че "Хемус“ я няма, те я виждат тая работа. Че са смирени си е техен проблем. Ако това беше население, което иска да има "Хемус“, щеше да затвори пътищата и докато не стане, да стоят. Така направиха миньорите в Стара Загора. Денков търсеше Пеевски, за да го пази“, продължи той.

"Не е честно, що тези три години ги пропуснахме? Що този Ловеч избра друг кмет, като са лоши "Промяната“? За тези шест месеца какво се случи в Ловеч?! Затова всички почват пак "Борисов, Борисов“, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Понеже говорят само за прокуратурата... Ние ако имаме спазване на законите, те трябва да отидат... само за незаконния арест, Кирил Петков си призна пред мен, че е незаконен и той го е разпоредил. Ние простихме. Те не се засрамиха от това, което направиха“, допълни той.

3,7% било усвояването на парите по Плана за възстановяване. "И това е нормално за медиите, за вас, говорят глупости за нас три години, милиардите изчезнаха, не бяха усвоени. Три години безвремие. И сега кво? Айде да извадим за четвърти път...“, коментира той думите на съпартийците си, че той ще е следващ премиер.

Борисов е в Ловеч за поредната спирка от предизборната си обиколка. Той бе посрещнат от водача на листата на ГЕРБ-СДС в региона Николай Нанков.

Промените в България през 1989 г. започнаха под мотото "45 години стигат!", сега лозунгът е "Три години безвремие стига!", заяви в речта си Нанков, който откри събранието.

Бившият регионален министър Николай Нанков представи кандидатите за евродепутати и за национален парламент от ГЕРБ-СДС.

Нанков даде думата на евродепутата Андрей Ковачев и отбеляза, че той до момента нито един път не е пропуснал възпоменателното шествие до лагера на смъртта "Слънчев бряг“.

Ковачев отбеляза, че "Промяната" е провал, защото е провалила инфраструктурните проекти и европейското финансиране. "Г-н Борисов успя да договори и осигури за България 27-28 млрд. евро“, отчете Ковачев.

Той обеща на града чисто нова спортна зала, каквато в Ловеч и до момента няма. "Ние отново трябва да бъдем лидер на Балканите, какъвто бяхме по времето на нашия лидер Бойко Борисов“, завърши той.

"Тук винаги има енергия, която ни зарежда и ни кара да побеждаваме. След три години разбрахме, че трябва да залагаме на тези, които нещо са направили, а не на тези, които ни обещават и се усмихват и си играят с мечтите на хората“, заяви Младен Маринов. Той похвали кметовете на ГЕРБ, които въпреки проблемите и недофинансирането от държавата, през последните три години, са се справили и поддържат градовете и общините си чисти и подредени.

Маринов се обърна към залата и си пожела стабилно правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.

"Никой не може, мисля, че може да се довери отново на Асен Василев“, изтъкна той. И даде думата на Тома Биков.

"Уважаеми г-н премиер, уважаеми симпатизанти, видях как се усмихвате, когато стана дума за завода за електромобили. Водач съм в Силистра, там също се усмихват, стане ли въпрос за мост над Дунав. Аз всеки ден се разхождам по моста с електромобил“, взе думата той. И отчете, че през последните три години, заради "Промяната“, никой не вярва на политически обещания. Вместо това има реални точки, които могат да се случат в управленската програма на партията и то могат да се случат за 4 години или един пълен управленски мандат.

"За да има пълен управленски мандат, би трябвало, ако ГЕРБ спечели изборите, г-н Бойко Борисов, да е премиер“, категоричен бе Биков. А залата отговори с възгласи: "Победа!"

На трибуната излезе Росен Желязков - водач на листата на европейски парламент. Той също се обърна към Борисов с думите "уважаеми г-н премиер“. И му пожела да стане премиер-министър за четвърти път. Той отбеляза, че благодарения на "Промяната“, Народното събрание е било превърнато в предизборна говорилня. Според него, те са влезли във властта със шут, а не са влезли честно и достойно.

"Политически дебат няма, само ГЕРБ представи своята управленска програма за следващите 4 години“, обърна внимание Желязков.

Асим Адемов благодари на хората от Ловеч, че им дават много сила. "Ние сме голяма, мощна, силна партия, не ни отива да бие по-слабите. Народът си каза думата. Ако една партия дава фалшиви обещания, почва да губи доверието. Ако една партия прави добро за хората, тази партия, печели избори след избори, както правим ние от ГЕРБ“, заяви Адемов.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532