Борисов от Стара Загора: Държавните разходи на България излизат извън контрол

България 28.05.2022 11:03 Снимка: ДНЕС+

Борисов от Стара Загора: Държавните разходи на България излизат извън контрол

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора. „В Стара Загора до 2007 г. имаше режим на водата. Откакто е построен града подземната инфраструктура не беше подменяна. С подкрепата на правителството на Бойко Борисов и европейските проекти, беше обновена 60% от ВиК мрежата в града”  заяви кметът на общината Живко Тодоров.

Борисов бе посрещнат от събралите се хора с възгласи: "Бойко!" 

Боли ме, че църквите, които направихме тук, ползват индустриален ток и изнемогват, заяви Борисов. 

"Искам да съм загрижен, искам да съм благ. Но вижте - по магистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца”, каза той.

Той бе категоричен, че управляващата коалиция руши държавата.

 "По същия начин рушат инфраструктурата, образованието, иновациите.  Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е опасен. Трябваше  вече да го  асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", категоричен е  лидерът на ГЕРБ.

По думите му управляващите искат да  принизят дебата на "битов сценарий", защото нямат аргументи. 

"Държавните разходи на България излизат извън контрол. Казва го Европейската Комисия, а не Бойко Борисов. Това означава наказателна процедура срещу България през септември месец”, заяви той.

По думите му някои от мерките, които държавата финансира, не са таргетирани. „ Това означава, че искат да дадат 25 ст. за 50 литра бензин - някаква мярка, която никой не знае как ще стане и кои джобове ще напълни”, поясни той. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648