Борисов: ГЕРБ-СДС е против построяване на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов

България 04.04.2024 14:17 Снимка: ДНЕС+

Борисов: ГЕРБ-СДС е против построяване на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов

Нашите съветници ще се съобразят с представените ни данни за политическата дейност на инж. Иванов в полза на нацистка Германия, написа лидерът на ГЕРБ

„Призовавам общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят построяването на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов“, написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нашите съветници ще се съобразят с представените ни данни за политическата дейност на инж. Иванов в полза на нацистка Германия.

„Това заявих по време на среща с представители на еврейската общност в България, в която се включиха и колегите от ГЕРБ в Столичния общински съвет и Даниел Лорер от ПП.

По време на разговора подчертах, че езикът на омразата няма място в българското общество“, подчерта Борисов.

„В тази връзка изразих и категоричното ни притеснение от използването на антисемитска реторика в българския парламент и опитите за политическа злоупотреба с темата за спасяването на българските евреи.

От своя страна представителите на еврейската общност изказаха благодарност за отговорната и категорична позиция на ГЕРБ. И подчертаха, че ще продължат да бъдат пазители на историята и истината“, пише още Борисов.

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731