Бившият шеф на Пирогов също е за признаване на антителата

България 26.10.2021 15:32 Снимка: ДНЕС+

Бившият шеф на Пирогов също е за признаване на антителата

Правилно би било, ако се признава наличието на антитела на преболедували COVID-19, но нерегистрирани в системата хора. Това мнение изрази бившият директор на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов", а към момента кандидат за депутат Асен Балтов.

Преди дни в телевизионно интервю началникът на ковид отделението в "Пирогов" доц. Петър Атанасов призова за преразглеждане на новите мерки за зеления сертификат с мотивите, че той и много от колегите му са преболедували и имат антитела. С този аргумент той изказа позиция, че не би се ваксинирал, но призова хората, които не са прекарали вируса, да го направят.

Това не важи за всички. Това важи за хора, които постоянно работят в тази среда. От 16 месеца те постоянно се "доваксинират". При това положение е преболедувал и е постоянно в тази среда", отговори Балтов на въпрос на News.bg.

По думите му, ако тези хора ги ваксинират, има много сериозен риск за здравето им.

В никакъв случай обаче доц. Атанасов не е призовавал против ваксинацията, подчерта Балтов. Това обаче се отнася за хора, нямащи толкова близък контакт с вируса./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448