Към Кацаров след черната COVID статистика: Престъпна небрежност, това е унищожение!

Избрано 26.10.2021 13:45 Снимка: ДНЕС+

Към Кацаров след черната COVID статистика: Престъпна небрежност, това е унищожение!

Вълна от коментари в мрежата предизвика рекордният брой на заразени и починали от началото на четвъртата вълна на COVID 19 у нас. Под управлението на Румен Радев и Стойчо Кацаров, България посрещна най-тежкия си ден от началото на пандемията, отбелязвайки върхови стойности по брой починали за 24 часа, както и по установени нови случаи. Само за последното денонощие са починали 243-ма българи, а новите случаи с коронавирус са  5863. Според потребителите на социалните мрежи това е резултатът от назначаването на антиваксър за здравен министър, нула разяснителна и образователна кампания и тотален провал на ваксинационната политика. Други коментатори определят поведението на служебния здравен министър като престъпна небрежност.

Проф. Костадин Ангелов:

НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА - ПЛАНЪТ “КАЦАРОВ”

България отбелязва най-тъжния си ден от началото на пандемията от COVID-19.

- 243 починали - РЕКОРД за страната;

- 5863 нови случая - РЕКОРД за всички вълнѝ досега;

- 736 на 100 хиляди души е 14-дневната заболяемост за страната - РЕКОРД от началото на пандемията;

- 1735 положителни случая в София - РЕКОРД от началото на пандемията;

Престъпната небрежност на Стойчо Кацаров докара това бедствие за България.

Да, престъпна небрежност е, защото Наказателният кодекс е категоричен, че престъпление е “когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди”.

От няколко месеца, заедно с много мои колеги предупреждаваме, за трагедията, която наблюдаваме днес. Призоваваме за действия и решителност, но . . . Изборите явно са ви били по-важни.

Големи заклинания бяха в Гербова зала, закани и клетви по предишните управляващи. А днес - Президентът е гол.

Имали сме били план. Той бил препоръчителен. Затова не се прилагал. Иначе беше много хубав. Трябваше да сме спокойни.

Но!

Системата се управлява от един объркан и изплашен човек. Човек в дълбока медицинска изостаналост и професионална неспособност. Човек, който никога не е бил лекар. Лишен от лекарска правоспособност. Никога не влизал в болница, в линейка, в ДКЦ, в Шокова зала, в морга. Човек, който не познава процесите отвътре, затова и не ги разбира. Но ги ръководи - уж.

Резултатът - летяща като ракета смъртност. Черни рекорди по заболели и загинали българи. Срамни резултати, следствие и от унижението на водещи специалисти с опит. Заменянето им с послушни експерти. Пропиляно лято, в което можеше болниците да се подготвят. Вместо това задействаме механизма за гражданска защита на ЕС, за да пращаме наши болни да се лекуват в чужбина. Срам и позор!

Срамно и позорно отношение към медиците на първа линия. Недостатъчен ремдесевир. Отговорът- нямаме сигнали. Имате сигнали, но пращате наказателни роти в болниците.

Пропиляно лято и за училищата. Тотално неподготвени.

Къде ви е толкова хубавият план, господа?! Не работи ли?! Няма и да проработи, защото е писан от медицински недоносчета и извадени от нафталина експерти.

Има решения. Помислете, ако можете все още и не ви е вцепенил страхът - за плановия прием и плановата оперативна дейност със съответните изключения.

П.С. Стойчо Кацаров лъга много през последните месеци. Най-голямата му лъжа, че пандемията е под контрол лъсна тази сутрин. За нещастие цената е висока и всички ще я платим.

 

Любо Огнянов, журналист:

Преминахме психологическия черен рекорд. 5863 заразени и 243 души починали с ковид за 24 часа. Това е унищожение...

Петьо П. Блъсков, журналист:

5863 заразени и 243 починали с Ковид за последните 24 часа.

Това е резултатът от назначаването на антиваксър за здравен министър, нула разяснителна и образователна кампания и тотален провал на ваксинационната политика.

Сега, насилствено, правителството на Радев, ваксинира с медикаменти, чийто срок на годност е изтекъл в много от случаите. Като в казарма, в каквато превърнаха България.

Това се нарича национална катастрофа.

 

Виктор Димчев, продуцент

Чудно ми е къде са сега онези изкушени в ПР-а специалисти, които да обяснят, че всеки ден умират хора от разни болести, че това е обикновен сезонен грип, че пандемията е измислена, че ни лъжат заради нещо си, че са виновни мутрите, че това не е истина, че нищо чак толкова лошо не се случва, че част от починалите не били починали вчера, а оня ден?

243 българи няма да могат да гласуват на двойните избори.

243 българи няма да празнуват Коледа.

243 българи няма да видят роднини, нито лятото.

Утре още българи ще загубят живота си, вдругиден - още, и така докато ни управляват от изтребителя.

Няколко хиляди българи ще загубят живота си само за дните до изборите, после - още, и още, и още.

А служебните министри и назначените спасители ще ни тропосват главите с мантри за минали грешки и потенциално благополучие.

Срам сте, уважаеми. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448