Атанасова: Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия

България 27.06.2022 08:53 Снимка: ДНЕС+

Атанасова: Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия

Слави щеше да си татуира „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ”, а бе 6 месеца в коалиция със социалистите, каза тя

„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. И каквото хората кажат. Ако друг е първи, ние се съобразяваме”. Това коментира в предаването „На фокус” Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ пред Нова телевизия.

Атанасова не пожела да поставя червени линии по темата с това с кого партията би могла да се коалира. Тя обаче беше категорична, че няма да преговарят с „Възраждане”. Никога не са сядали на масата аз разговори с БСП.

„Тук е разликата с всички останали. С БСП не сме сядали за преговори за разлика от „Демократична България”, които управляват с БСП. С ИТН не сме сядали, които също управляват с ДБ и ИТН. А Трифонов щеше да си направи татуировка „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ”. А сега 6 месеца бяха в коалиция. С ДПС никога не сме управлявали. БСП и ДПС бяха в тройна коалиция и правителство Орешарки”, каза Атанасова.

„Не искам да поставям червени линии, защото се изчерпа тази аналогия, откакто Нинова говори за червени линии. Едната беше за Северна Македония, а още е в правителството и желае още преговори, за да бъде във властта. Втората й червена линия – оръжието за Украйна”, коментира Атанасова.  

По думите на Атанасова партията и Борисов са спокойни, защото нито те, нито лидерът им е извършил нещо незаконно.

„Нито МВР, нито Петков, Василев или който и да е друг, който реши този арест да бъде извършен, нямат нито едно доказателство срещу Борисов. За 1 година защо не пребориха мафията. Ние сме спокойни, защото не сме извършили нищо незаконно.”

Атанасова беше категорична, че в ГЕРБ не имат проблеми с лидерството.

„Чуваме, че разговори с ГЕРБ са възможни, ако го няма Борисов. За нас е необяснимо да ни поставят въпроса, кой ще ни е лидер. Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат”.

И добави: „Не ни пречи Кирил Петков, забавлява ни. Темата Кирил Петков не ни е предмет на внимание, той показа какъв е, кой е, какво може, какво не може”, каза още Атанасова.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648