Златни медалисти от Икономически университет – Варна в Dukenet Spring Markstrat Challenge’2021

Варна<+> 13.05.2021 13:03 Снимка: ДНЕС+

Златни медалисти от Икономически университет – Варна в Dukenet Spring Markstrat Challenge’2021

Икономически университет – Варна се включи в първа инициатива на партньорската мрежа Dukenet след приемането си в организацията. Той е първият български университет, който получи покана за членство в престижната международна университетска мрежа.

Dukenet Markstrat Challenge е интензивна обучителна програма с над 10-годишна история, която събира участници от партньорски университети в рамките на международната мрежа. Студентите работят в международни екипи за пазарния успех на своята компания в симулационния софтуер Markstrat – световно признат лидер в обучението чрез практика в областта на маркетинга.

Шестима студенти от специалностите с преподаване на английски език –„Международен бизнес“ и „Международен бизнес и мениджмънт“, представиха отлично нашия университет, като четирима взеха златни медали със своите екипи (Мирай Беяз, Вероника Георгиева, Антонина Стоянова – 3 курс, „Международен бизнес“, и Игор Маришев – 5 курс, „Международен бизнес и мениджмънт“), а двама – бронзови (Михаела Попазова – 4 курс, „Международен бизнес“, и Диляна Митева – 3 курс, „Международен бизнес“.). В рамките на една седмица нашите участници имаха възможност да покажат своите знания и да натрупат безценен опит в работата в международен екип, анализа на пазари и разработването на маркетингови стратегии заедно с още 115 студенти от 11 университета.

Събитието беше реализирано със съдействието на 18 инструктори, сред които и гл. ас. д-р Петър Петров като представител на ИУ – Варна, които участваха като ментори на студентските екипи, членове на комисиите по оценяване и технически експерти в работата със симулационния софтуер и организационните дейности. В рамките на обучението беше представена и международна културна програма, на която нашият студент Михаела Попазова презентира по превъзходен начин българската култура.

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438