Жителите на Омуртаг блокираха пътя за Варна заради продължаващото безводие

Варна<+> 24.05.2023 19:07 Снимка: ДНЕС+

Жителите на Омуртаг блокираха пътя за Варна заради продължаващото безводие

Жителите на Омуртаг блокираха главния път София-Варна с искане да бъде завършен водопровода към града и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков да изпълни обещанието си за осигуряване на вода за града, дадено преди 9 месеца.

В деня на славянската книжовност протестиращите настояват да бъде завършено изпитването с вода на водопровода Ястребино-Омуртаг, което на 6-и март стигна до с. Изворово и от тогава е без движение.

Чакащите шофьори в автомобилите си и от двете страни на блокадата са проявили разбиране и са изразили подкрепа и съчувствие към тежките условия на съществуване на населението на града, който е родно място на втория български космонавт Александър Александров.

"Призоваваме всички отговорни лица на отговорните институции за казуса ни, а именно - МРРБ - министър Иван Шишков, Областна управа - Станимир Парашкевов, " В и К" Търговище - управител Явор Миланов, ВиК холдинг - изпълнителен директор Ирена Георгиева, да проявят зряло поведение. Да се срещнат и разберат, как ще действат от тук на сетне. Не може да си прехвърлят 9 месеца отговорност. Ако тези лица не могат да поемат отговорност и се оправдават едни с други, то мястото им не е на позициите, които заемат. На тези позиции трябва да стоят хора, които могат да поемат големи отговорности и да разрешават обществени проблеми, със замах и в кратки срокове.." - коментира Магдалена Славова от гражданското обединение "Вода за Омуртаг".

CHF CHF 1 2.0566
GBP GBP 1 2.28434
RON RON 10 3.93053
TRY TRY 100 5.8357
USD USD 1 1.80945