Варна<+> 24.10.2022 08:30 Снимка: ДНЕС+

Завърши седмицата за борба с трафика на хора във Фондация "Владиславово"

Седмицата, посветена на борбата с трафика на хора във Фондация "Владиславово" завърши със семинар. Целта на мероприятието е да се предпазят младежите да не станат жертва на трафика на хора.

В него взеха участие потребители на центровете на възраст между 12-14 години. Децата гледаха разяснителни филмчета и под формата на игри и викторини, специалистите проведоха разяснителна кампания против едно от най-опасните и често срещани престъпления в света.

Семинарът обхвана най-важните теми от видовете трафик, начините, по които биват прилъгани жертвите, до начините, по които биха могли да се спасят и към кои органи да се обърнат за помощ. Децата гледаха с интерес и участваха активно в мероприятието

Трафикът на хора е организирана криминална дейност, чиято цел е висока печалба чрез сексуална и трудова експлоатация на хора. Трафикът на хора е част от международната организирана престъпна дейност.  Печалбите от трафик могат да се сравняват само с тези от незаконна търговия с оръжие и наркотици. Криминалните групировки действат чрез насилие и заплахи. В множеството от случаи, трафикантите отнемат личните документи на жертвите си.

За жертвите, трафикът на хора винаги е съпътстван от насилие, контрол, принуда и фалшиви обещания. За по-голямата част от обществото този проблем звучи нереален или далечен от тях, но истината е, че това е една от най-големите опасности в България.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини