Засега разширяване на пътя Добрич-Варна не се предвижда

Варна<+> 24.01.2022 12:26 Снимка: ДНЕС+

Засега разширяване на пътя Добрич-Варна не се предвижда

В програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ не е предвидено изграждане на високоскоростен път между Добрич и Варна. Това информира по време на парламентарен контрол министърът по регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в отговор на въпрос на депутата Мая Димитрова относно "отношението на новото правителство към изграждане на високоскоростен път Добрич - Варна". 

Караджов поясни, че за 2023 г. е предвиден ремонт на 16 км от трасето – участъкът, който остана необновен при рехабилитацията преди години, извършена с европейски средства. Засега не се планира разширяване на пътя и превръщането му във високоскоростен. 

Димитрова посочи, че трасето Добрич-Варна става все по-натоварено, вече с 8 000 превозни средства на денонощие. То има социална функция, тъй като много хора пътуват ежедневно до работните си места, а през летния сезон, това е връзката на туристите със Северното Черноморие. Тя настоя в МРРБ да помислят за осигуряване на по-добри условия за безопасно пътуване между Добрич и Варна. 

Припомняме, че преди седмица в Добрич се състоя среща на кметове и депутати от региона, на която бе посочено, че една от основните общи каузи ще бъде разширяването на пътя за морската столица. /dnews.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648