За пета поредна година отбелязваме "Седмица на брака". Над 250 сватби записани до момента в "Обреди"

Варна<+> 08.02.2016 17:21

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.

Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 23 страни по света сред които: Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Ирландия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Украйна, Южна Африка и др.

Инициативата насърчава провеждането на редица мероприятия с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка и укрепване на традиционното семейство.

Седмицата на брака празнува здравия брак - съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си, с цел, но не само, да създадат и отгледат потомство.

Инициативата се популяризира от граждански организации и личности подкрепящи брака и семейството. В Седмицата на брака могат да участват брачни двойки, неправителствени организации, бизнеси, държавни институции, религиозни организации, професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве, образованието, личности, подкрепящи брака, представители на медиите и др.

В общинското дружество има записани над 250 сватби до момента, като вече няма 30 дневен срок за предварително записване. Може във всеки един момент клиента да се свържат с нас, съобщават от "Обреди" ЕООД.

Ето кои дати предпочитат варненци, за сключване на граждански брак:

Предпочитани дати за сватби – 14.02, 16.04 (заради предстоящите Великденски празници, тъй като се спазват църковните канони по време на празниците и тогава няма сватби)

– 07.05, 14.05, 21.05 (заради предстоящия 24.05, тъй като се събират четири последователни почивни дни)

А най-интересните сватби, които предстоят в Ритуалната зала са: чуждестранни сватби с национални носии от техните държави (Шотландия, Индия, Пакистан, област Бавария, сватба на яхта, предстои и българо-японска сватба).

Повече информация може да получите от сайта:www.obredivarna.bgCHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648