ВСУ „Черноризец Храбър“ разширява профила на магистърска програма със социално предприемачество

Варна<+> 08.08.2022 15:54 Снимка: ДНЕС+

ВСУ „Черноризец Храбър“ разширява профила на магистърска програма със социално предприемачество

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ разширява профила на магистърската програма „Предприемачество“ като поставя акцент върху социалното предприемачество, чрез което компаниите, организациите и отделните личности могат да създават, финансират и внедряват решения за социални, културни и екологични проблеми.

Обучението в програмата цели да развие умения, необходими за ефективно стартиране и изпълнение на предприемачески проекти в различни сфери - социални услуги, изкуство, култура, образование и др. Програмата ще активира предприемаческия потенциал и дух на иновации, които ще подготвят студентите да изпълняват въздействащи социални проекти. В магистърската програма се поставя фокус върху обучението по финансиране, управление, мониторинг и контрол на нестопанските организации, публично-частните партньорства, икономиката и управлението на човешките ресурси, управлението на предприемаческия и иновационен процес.

Новото направление „Социално предприемачество“ е подходящо за работещи и експерти в социалната сфера, образованието, културата и др. Обучението в магистърската програма е на български език и е с продължителност два семестъра.

Социалното предприемачество ще ползва опита на магистърската програма по предприемачество, която пренесе в България най-добрите практики на лектори от Силициевата долина, както и богатия опит на световно известни предприемачи, постигнали впечатляващи резултати в различни области.

Приемът в магистърската програма „Предприемачество“ вече стартира за учебната 2022/2023 г.

Документи се приемат на място в университета или онлайн на magister.vfu.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648