Въвежда се график за тренировки на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна

Варна<+> 09.06.2020 22:37 Снимка: Георги Спасов

Въвежда се график за тренировки на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна

Изготвен е график, по който ще се провеждат тренировки на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна

Това стана ясно днес на среща, в която участваха зам.-кметът на Варна Коста Базитов, директорът на ОП“Спорт“- Варна Венцислав Младенов, директорът Дирекция „Спорт“ към община Варна Кристиян Димитров, председателят на ФК “Спартак“ Асен Манолов, зам. председателят на ОбС-Варна и председател на ПК "Младежки дейности и спорт" Генадий Атанасов,  и представители на клубовете, които тренират в базата на комплекса.

Повод за нея беше недоволството на треньори и представители на клубовете, че им е ограничен достъпът до спортния комплекс. По думите им, те няма къде да упражняват тренировъчната си дейност, а от 1 юли стартира състезателният сезон. «Искаме община Варна и управителният съвет на ФК “Спартак“ да преосмислят решенията си, и да ни се даде възможност да тренираме, тъй като няма къде“, обясни треньорката  на спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) „Евър“-Варна Цонка Господинова. Тя поясни, че от стопаните на базата, са им изисквали договори, справка за брой на трениращите деца и други документи, но конкретна причина за ограничаването на достъпа не е посочена.

Наш репортер не успя да се свърже с председателя на ФК “Спартак“ Асен Миланов за коментар, въпреки упоритите опити.

На въпросите на медията ни откликна директорът на ОП “Спорт-Варна" Венцислав Младенов.

Той заяви пред репортер на ДНЕС+, че досега достъпът до базата е бил напълно свободен и по терените на спортния комплекс са тренирали свободно и граждани, но тъй като вече съоръжението има нов „стопанин“, който отговаря за поддръжката на базата на комплекса, е редно да се променят и условията, по които ще бъде експлоатирана базата на „Локомотив“.

Младенов допълни, че в момента се изработва график, по който ще се осигурява достъп до комплекса, и по който ще тренират всички лицензирани клубове.

На срещата е постигнато съгласие относно изработването на такъв график, като той ще отговаря и на противоепидемичните мерки, като се документира и броят на трениращите.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893