Във Варна започна имунизацията на учителите, които са заявили желание (ВИДЕО)

Варна<+> 28.01.2021 15:54 Снимка: ДНЕС+

Във Варна започна имунизацията на учителите, които са заявили желание (ВИДЕО)

Започна имунизацията на учителите във Варна, заяви директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова на редовния брифинг на Областния кризисен щаб.

По думите ѝ вече е започнала втората фаза по имунизацията срещу COVID-19, когато ще бъдат ваксинирани всички учители и потребители на социални домове за стари хора, както и хронично болни. Продължава и успоредно тестването на учителите и непедагогическия персонал.

"Определено е то да приключи до 3-ти февруари. В момента върви добре, всеки ден се тестват между 530 и 570 учители. То се осъществява в здравните кабинети на училищата, а в областта от служители на РЗИ - пътуваме с кола до съответната община.", заяви още директора на РЗИ-Варна. 

Положителни проби са дали двама учители от Община Провадия. От Варна няма положителни проби на учители. Резултатите са за трите дни.

Започна и втората фаза на ваксинацията, всички, които са очаквали вторият прием на ваксината я получиха в срок.

Вече три от Диагностично консултативните центрове извършват имунизации на учители, а служители на РЗИ-Варна в социалните домове за стари хора.

На въпрос към щаба относно тестването на учителите и организацията на провеждане на изследванията, д-р Михайлова отговори: "Организацията по извозването на биологичния отпадък от училищните здравни кабинети при тестването на учителите и непедагогическия персонал, е отговорност на РЗИ.

Тя допълни, че отпадъците след тестването ще се съхраняват в торби, като след това РЗИ ще има грижата да извози безопасно отпадъците, защото има договор с фирма, която се грижи за такъв вид отпадъци и унищожаването им.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.78338
GBP GBP 1 2.27732
RON RON 10 3.97163
TRY TRY 10 1.88419
USD USD 1 1.6386