
Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+
Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките
Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.
От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.
Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.
Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.
Антония Димитрова
Още по темата
![]() |
1 | 2.09763 |
![]() |
1 | 2.25951 |
![]() |
10 | 3.85552 |
![]() |
100 | 4.16246 |
![]() |
1 | 1.67882 |
Последни новини
- 23:20 Росен Желязков в Карлово: Левски трябва да бъде компасът в сърцето ни
- 23:18 Радев от град Левски: Делото на Апостола остава непреходно във времето, но и провокира нашата съвест
- 23:17 Протести в подкрепа на варненския кмет Благомир Коцев се проведоха в София и Варна
- 21:56 България почете Апостола на свободата: Отбелязахме 188 години от рождението на Васил Левски
- 21:39 Хороскоп за събота, 19 юли 2025 г.
- 19:31 "Хамас" се стяга за дълга война с Израел
- 19:25 Верижна катастрофа с 5 автомобила образува тапа на АМ "Тракия"
- 19:17 СО предала всички документи, поискани от областната администрация за парк "Врана"