Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+
Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките
Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.
От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.
Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.
Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.
Антония Димитрова
Още по темата
CHF | 1 | 2.02049 |
GBP | 1 | 2.28431 |
RON | 10 | 3.93021 |
TRY | 100 | 5.63146 |
USD | 1 | 1.83594 |
Последни новини
- 09:19 АП: Руските войски засилват натиска срещу изтощените украински сили преди пролетната офанзива
- 09:09 Заловиха 400 килограма хероин на "Капитан Андреево", укрити в матраци
- 09:02 Крумовград си свърши работата, но ще трябва да почака за Топ 6
- 08:51 Главчев: Няма да предлагам нов кандидат, това не е кастинг за външен министър
- 08:40 Асен Василев нарушава законите, но дава мнения: Партиите нямат място в служебен кабинет
- 08:31 Митов в писмо до Главчев: Оттеглям се заради президента, потвърди проруска ориентация
- 22:04 Хороскоп за събота, 20 април 2024 г.
- 21:21 НС реши: Министърът на енергетиката да предоговори газовото споразумение с "Боташ"