Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+
Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките
Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.
От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.
Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.
Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.
Антония Димитрова
Още по темата
CHF
|
1 | 2.11487 |
GBP
|
1 | 2.24138 |
RON
|
10 | 3.84748 |
TRY
|
100 | 4.01234 |
USD
|
1 | 1.68432 |
Последни новини
- 16:03 Пентагонът получи анонимно дарение от $130 млн. за заплати и обезщетения на военнослужещите
- 15:52 САЩ разполагат най-смъртоносния си самолетоносач в Карибите
- 15:40 Доц. Йосиф Аврамов: България само ще спечели от приемането на еврото
- 15:30 Йерусалимският митрополит Аталлах Ханна до Джей Ди Ванс: САЩ благословиха геноцида в Газа
- 15:18 Гepмaнcĸият opъжeeн ĸoнцepн Rhеіnmеtаll пoлyчи дъpжaвнa пopъчĸa зa 40 cпътниĸa
- 15:08 Ако не получи помощ от държавата: Овцевъд от Велинград плаши да изгори стадото си с бензин
- 14:57 Гръцки медии: По-бедни сме от българите и албанците
- 14:47 "Страховита бомба с тегло 500-3000 кг": Дали новите руски КАБ-ове могат да достигнат Киев?