
Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+
Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките
Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.
От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.
Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.
Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.
Антония Димитрова
Още по темата
![]() |
1 | 2.09763 |
![]() |
1 | 2.2774 |
![]() |
10 | 3.85476 |
![]() |
100 | 4.15529 |
![]() |
1 | 1.65608 |
Последни новини
- 02:32 Хороскоп за сряда, 2 юли 2025 г.
- 19:32 Почина съпругът на княгиня Мария Луиза
- 19:24 Световната №116 разпиля третата в света Пегула за топ сензацията на "Уимбълдън"
- 19:15 Джеф Безос и Лорън Санчес се отправят на меден месец към Сицилия
- 19:08 Вълна от протести в Румъния след наредба, която орязва бонусите за вредни условия на труд
- 19:00 Фалстарт на безплатните лекарства за децата до 7 г., пускат първите антибиотици след седмица
- 18:55 Проф. Овчаров: Сензационни резултати от българската научна експедиция в Монголия
- 18:52 Daily Express: Москва с ултиматум към Лондон да спре напълно военната помощ за Украйна