Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките

Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+

Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките

Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.

От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.

Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.

Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.

Антония Димитрова

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594