Варна е в безпрецедентна в историята си ситуация, смята депутатът от СДС доц. Медиха Хамза

Варна<+> 19.05.2024 11:28 Снимка: ДНЕС+

Варна е в безпрецедентна в историята си ситуация, смята депутатът от СДС доц. Медиха Хамза

Два варненски района са без кметове

"Варна никога не е изпадала в безпрецедентна ситуация, в каквото е в момента. Няма средства от Плана за възстановяване и устойчивост, няма средства от Евро фондовете, а за да е пълна картината - два района са без кметове", каза пред ДНЕС+ доц. Медиха Хамза, народен представител от СДС-Варна в групата на ГЕРБ-СДС в 49-тото Народно събрание и кандидат за депутат.

Според нея в историята на Варна никога не са отстранявани районни кметове по подобни или същите причини. "Имаме два варненски района без кметове", допълни депутатът от СДС-Варна.

Уволненията на компетентни, доказани експерти и назначенията на тяхно място на политически или корпоративни профили, затруднява сериозно дейността на общината в административния и икономическия сектор, посочи доц. Хамза.  

Хората в различните райони протестират заради ремонтите, които месеци наред вече затрудняват придвижването им, а и започва туристическият сезон, което допълнително ще усложни обстановката.

Морската ни столица се нуждае от развитие в посока на морското стопанство - особено туризма, зоните за технологично и промишлено преференциално осигуряване, а зад всичко това стои нуждата от висококачествени образования, които да осигуряват кадрите, коментира общинският председател на СДС-Варна. 

Магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“ са ключови решения за бъдещето на града ни и политическата класа на Варна трябва да прояви пълно единство и да поставя каузите ежедневно пред Народното събрание и управлението на страната. Такова единство до този момент липсваше. Последните 3-4 години това е огромен дефицит, който пречи на растежа на Варна и увеличението на доходите на варненци. 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532