В понеделник от Варна стартират рокади в митници и данъчни служби

Варна<+> 08.08.2022 08:16 Снимка: ДНЕС+

В понеделник от Варна стартират рокади в митници и данъчни служби

Първите ще са по морето 

Новият временен шеф на Агенция “Митници” Павел Геренски  ще започне промените в екипите си в понеделник от една от най-големите териториални митници - Варна, научи “24 часа”.

На мястото на Хризантема Бауренска, която оглавява морската митница, ще бъде назначен Йордан Кулев, който е шеф на митницата в Силистра.  Той е бивш полицай от Силистра,  а когато митниците се оглавяваха от Асен Асенов, Кулев съвместяваше началник на  звеното в Силистра и зам.-директор на агенцията в Русе.

Кулев излезе от системата на митниците през 2005 г. Твърди се, че заръката, която е получил за новото си назначение, е “да въведе бързо ред на митница Варна”. Смята се, че освен горива, китайско карго  и друг внос по море през тази митница е основният канал за кокаин.

Освен кой да е заместник на Кулев в Силистра, все още не е решено дали оглавяващият митница Бургас Валери Стефанов ще запази поста си. На бургаската митница   основен проблем винаги е бил акцизите на горивата.

Няма решение и за Димитър Димитров, който оглавява столичната митница.  Шефът на дирекцията в Русе Володя Богданов Петров  обаче ще се раздели споста. А Евелина Харизанова, която оглави митницата в Пловдив по време на предишния служебен кабинет на Румен Радев, най-вероятно ще го запази.

В НАП още не е ясно докъде ще продължат смените и ще засегнат ли заместниците. Очаква се обаче рокадите да засегнат началника на столичната приходна агенция Евгени Нанков. /24 часа

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648