В 6 общини във Варненско бедственото положение остава

Варна<+> 21.11.2023 09:11 Снимка: ДНЕС+

В 6 общини във Варненско бедственото положение остава

Ситуацията в област Варна след силния вятър и валежите през почивните дни постепенно се нормализира. В по-голямата част от населените места, които бяха засегнати от лошото време, вече са възстановени водоподаването и електроснабдяването. Все още са затворени няколко пътни отсечки от третокласната пътна мрежа, като се очаква до края на деня да бъдат проходими, предаде БТА. 

В шест от общините във Варненска област бедственото положение остава, като се очаква в някои от тях то да бъде отменено. Проблемите вчера бяха най-вече по пътя Варна-Добрич, който беше затворен заради закъсали тежкотоварни автомобили в района на село Любен Каравелово. Пътят вече е отворен за леки автомобили.

"От вчера сутринта стоим и чакаме на затворен път по трасето Варна - Добрич. Никой не ни дава обяснение, стоим на пътя без никаква информация отникъде. Звъним на 112 и казват, че пътят е затворен и съответно затварят нали линията. Превозваме хранителна стока за птицеферма, където в момента са вече без фураж и са гладни", каза шофьор.

В областта има две села без ток и осем без вода. Няколко третокласни пътни отсечки все още са затворени за движение.

"В община Суворово е затворен пътят Суворово (Дръндар)- Николаевка и Баново-Калиманци", уточни Андрияна Андреева областен управител на Варненска област.

В деня на бедствието утежнена е била ситуацията в община Аксаково, заявиха от противопожарната служба във Варна.

"За двата дни имаме общо 219 обслужени произшествия......От днес сутринта сме ликвидирали 37 произшествия основно свързани с паднали клони и дървета. По нашата статистика, която водим сме извели от преспите 172 човека общо", каза Тихомир Тотев, директор на ОДПБЗН Варна.

Екипите в областта продължават да отстраняват паднали дървета, клони и листа.

Днес учениците ще се върнат в класните стаи.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648