Утре варненските мотористи ще почетат своите загинали съмишленици под надслов "Ние не сме никои"

Варна<+> 24.09.2021 12:53 Снимка: ДНЕС+

Утре варненските мотористи ще почетат своите загинали съмишленици под надслов "Ние не сме никои"

И тази година варненската мотообщност ще почете своите загинали на пътя съмишленици. Тазгодишната инициатива ще премине под мотото "Ние не сме никои". Идеята за мотото идва от , по думите им, оправданието "Не те видях". 
На 25 септември 2021 г. (събота) от 11.00ч. всички съмишленици ще се съберат на бившата циркова площадка във Варна.
11:30ч. потегляне на колона с маршрут бул. "Сливница", бул. "В. Левски", бул. "Вл. Варненчик", Катедрала Свето успение Богородично", Аспарухов мост, кв. Аспархово - КРАЙ - Монумент "В името на живота и в полет към безкрая" ( на панорамната гледка по пътя за кв. Галата).
 
Ето и техния призив :
 
"Ще се съберем, за да кажем “Ние не сме “никои”!
Защото всеки от нас се е сблъсквал и продължава да се сблъсква със смъртта на приятел мотоциклетист. С болката на близките му. Със страданието на пострадалите. И с липсата на справедливо наказание за тези, които ни причиняват всичко това! Казват ни, че съдебната система била мудна. Че била безсилна. Не е вярно! Защото няма начин да няма начин! Защото “Ние не сме “никои”! Ние сме граждани на България. И, освен задължения, имаме и права̀. А най-важното от тях е правото ни живот!
Очакваме всички мотористи и не-мотористи да се включат в инициативата на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори””. И да засвидетелстват почитта и уважението си към загиналите ни колеги."
CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648