Ученици засадиха дръвчета край Варна

Варна<+> 14.10.2020 16:05 Снимка: ДНЕС+

Ученици засадиха дръвчета край Варна

Ученици от горните класове засадиха дръвчета край Варна. Това се случи в неделя, като финал на проекта "Виртуални стъпки в младежкото предприемачество и фрийланс" на сдружение "Младежки информационен доброволчески център".

Младежите засадиха орехи, плодни дръвчета, храсти, бамбук, с цел да подпомогнат природата в борбата й със замърсения въздух.

Няколко седмици ученици от различни училища във Варна се обучаваха безплатно по предприемачество и фрийланс. По проекта се проведоха над 10 практически форуми, като алтернативна форма на ангажираност през лятната ваканция – уъркшопове, практически занимания по предприемачество, видеоуроци по предприемачество и бизнес. Част от дейностите бяха свързани с практически занятия по бизнес планиране, работа по практически казуси, индивидуални консултации за участниците. Тези събития позволиха на младите хора да участват както в тренировъчни сесии, така и във виртуални обучителни сесии.

По време на виртуалните сесии младите хора бяха обучавани от хора от бизнеса, които им помогнаха по време на прехода от „идеята“ към „бизнес продукта или услугата“.

Бяха създадени видео бизнес уроци, които са споделени в каналите за видео-обмен в интернет, за да достигнат до други млади хора, които да се „заразят“ с предприемаческия дух.

По проекта бяха обхванати близо 100 млади хора, като онлайн уроците достигнаха до още близо 200 лица от целевата група.  

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021