Тодор Балабанов остава председател на Общинския съвет във Варна

Варна<+> 29.09.2021 12:36 Снимка: ДНЕС+

Тодор Балабанов остава председател на Общинския съвет във Варна

Тодор Балабанов остава председател на Общинския съвет във Варна. Това стана ясно днес след тайно гласуване на заседание на местния парламент. Повод за извънредния вот бе поисканата оставка от групата на БСП и Възраждане.

Искането на заформилата се коалиция в съвета не получи одобрението на съветниците. Гласувалите "за" желанието на корпоративното БеСеПе за предсрочното освобождаване на Балабанов от длъжността му получи едва 21 гласа от нужните 26.

Съветниците от коалиционните партньори ГЕРБ и СДС отказаха да участват в гласуването. Две от бюлетините бяха невалидни, като една от тях, бе интересно маркирана. Знакът, който гласувалият съветник е поставил прави бюлетината невалидна, защото е бил положен извън квадратчето и е невалиден, като начин на изписване. Дали това е маркирана умишлено бюлетина, не е ясно. 

По-рано днес в началото на днешната сесия д-р Янко Станев, лидер на СДС-Варна, подчерта, че СДС няма да участва в задкулисни уговорки и, че са нужни политическ доводи за искането на оставка на председателя на съвета, а не икономически и корпоративни интереси.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448