Т. Балабанов към „Демократична България” : Заради вас не е останала общинска собственост

Варна<+> 14.07.2020 16:10 Снимка: ДНЕС+

Т. Балабанов към „Демократична България” : Заради вас не е останала общинска собственост

Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ) отправи критики към съветниците на „Демократична България” след края на продължилата два дни сесия на местния парламент. Той  акцентира върху отправените обвинения към управляващото мнозинство от страна на опозиционната група.

„Т. нар. носители на новия морал ни разказват за презастрояването, но пропускат курорта „Златни пясъци”, който техни представители навремето са придобили от държавата и от зелен курорт са го превърнали в квартал на града ни. Тези техни представители след това издигнаха кандидат за кмет, който беше директор на „Златни пясъци” (Николай Недков, който през 2011 г. беше номиниран от „Синята коалиция” – б. ред. ). Не бива да забравяне, че преди курортът беше затворен с бариери и полицията пазеше входовете и изходите.  По отношение на Морската градина  колегите така не уточниха коя позиция ще заемат. Преди няколко години издигнаха кандидат за кмет, който, след като беше избран за общински съветник (отново визира Никола Недков – б. ред. ), яростно защитаваше тезите на собствениците на имоти в Морската градина и как трябвало да има автомобили, а в момента ни говорят точно обратното”.

Балабанов коментира думите на кмета Иван Портних и на съветничката от ГЕРБ Марица Гърдева, че местният лидер на „Да, България” Нелко Начев и брат му Жулиян са продали на ТИМ дружеството, приватизирало сградния фонд на Алея Първа. 

„Точно тези хора днес говорят за защита на Морската градина и липса на автомобили в нея”, коментира председателят на местния парламент. Той  отхвърли твърденията на опозицията, че общински имоти се продават на безценица. 

„През 90-те години по време на управлението на един от партньорите в „Демократична България”  стотици имоти на Община Варна са разпродадени за жълти стотинки – магазинчета по 600, 700, 1000, 1400 лева, знакови ресторанти са по 2000-3000 лева.  То не е останало какво да продаваме, а ни обвиняват, че сме продавали на безценица общински имоти”.

Балабанов добави още, че не предвижда актуализация на общинския бюджет заради кризата с коронавируса. /dnews.bg

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931