СДС-Варна: Градът ни е на свободни хора

Варна<+> 26.09.2023 14:55 Снимка: ДНЕС+

СДС-Варна: Градът ни е на свободни хора

Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев е водач на пълната листа от 51 кандидати за общински съветници, която регистрираха „сините“ във Варна

СДС-Варна регистрира листата си за участие в местните избори на 29 октомври. Документите на най-старата демократична партия у нас бяха представени пред Общинската избирателна комисия от председателят на градската структура на СДС Желез Железов,  секретарят и зам.-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев и организационният секретар Юрий Колев и Атче Мехмедова.

„Сините“ във Варна ще се явят на изборите с пълна листа от 51 кандидати. Водач е заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. Второто място е отредено на депутата от СДС-Варна в парламентарната група на ГЕРБ/СДС доц. д-р Медиха Хамза. В листата с кандидати за общински съветници са включени изтъкнати варненци, високо квалифицирани в своите области специалисти, които тръгват към местния парламент със заявката да отстояват свободата на гражданите на морската столица.

„Няма място за феодали във Варна. Клиентелизмът не бива да диктува дневния ред на политиката в града ни. Още не можем да преодолеем бедите на тоталитарния комунизъм, а вече ни притискат неолибералите с провалената им глобалистка теория“, каза пред ДНЕС+ водачът на листата и заместник-председател на СДС д-р Янко Станев. „СДС влиза в тази предизборна надпревара с идеите за свободна Варна и ще отстояваме и занапред правото на всеки варненец да чувства свободата в живота си. Ние сме партия на консервативния патриотизъм. Основен проблем за нас е демографската криза - намаляват българите, намалява българщината. Преодоляването на кризата минава през грижа за здравето на децата и на всички варненци, и във възможностите децата и младежите да получават качествено образование. Не сме съгласни с опитите за пробутване на джендър идеологията в училищните програми и в обществото“, допълни той.

СДС-Варна номинира градския секретар на партията и досегашен зам.-кмет Веселин Василев за кмет на район „Приморски“. „Дисциплина, постоянство, търпение са моите принципи. Неолибералите залагат на бързата печалба, а това не може да доведе до добър живот за гражданите на Варна“, каза той пред ДНЕС+.

Срокът за регистрациите на кандидатите за кмет на община, кмет на район и кметства, както и за листите с кандидати за общински съветници изтича в 17 часа днес. Тогава ще са известни всички участници в изборната надпревара. Утре ЦИК ще изтегли номерата в бюлетината, с които партиите и коалициите ще се явят на местните избори на 29 октомври 2023 г.

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095