Розовият кемпер на „Една от 8“ гостува на СБАЛОЗ – Варна

Варна<+> 21.07.2020 10:27 Снимка: ДНЕС+

Розовият кемпер на „Една от 8“ гостува на СБАЛОЗ – Варна

Розовият кемпер на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, който е час от програмата „Сърдечни приятелки“, беше гост днес на „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД. Между 10 и 14 часа в двора пред входа на Диагностично-консултативния блок на СБАЛОЗ – Варна (сградата на ДКЦ IV) много жени, диагностицирани с рак на млечната жлеза се срещнаха с консултанти на фондацията. Те получиха безплатни консултации с психолог, както и информация по различни въпроси, свързани със справянето с болестта и последствията от нея.

Екипът на фондацията Нана Гладуиш – Една от 8“ се срещна и с психолога на СБАЛОЗ – Варна Гергана Иванова, водещ специалист в разработването и дейността на единствената по рода си в страната програма за психосоциална подкрепа на онкологично болни пациенти – част от работата на общинската болница, както и с Илияна Начкова и Божена Йодова, които реализират напълно безплатно „Училище за грим".

Пациентките на СБАЛОЗ – Варна, които посетиха Розовия кемпер получиха информационни брошури, книги с рецепти за хранене по време на медикаментозното лечение, както и безплатни тюрбани.

Екипът на „Една от 8“ е оставила на разположение на дамите, които не са успели да посетят Розовия кемпер днес, безплатни тюрбани, които могат да бъдат потърсени при психолога на СБАЛОЗ – Варна.

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931