Раздават безплатни туристически карти в местата за настаняване във Варна

Варна<+> 06.07.2021 13:35 Снимка: ДНЕС+

Раздават безплатни туристически карти в местата за настаняване във Варна

Безплатни туристически рекламни карти се раздават на гостите в местата за настаняване на територията на Варна и курортните комплекси, съобщават от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Картите съдържат подробна информация за културно-историческото наследство на морската столица; за възможностите за използване на линиите на градския транспорт до туристическите обекти; за местата за отдих, развлечение, пазаруване и др. Специално място е отделено на курортните комплекси „Златни пясъци, „Чайка“, „Св. Св. Константин и Елена“ и др. Целта е да се повиши информираността на туристите за всичко, което дестинация Варна предлага, за да предприемат пътуване до града и разгледат всичко, което ги интересува, обясниха от дирекцията.

Паралелно с акцията по разпространение на картите се проведе и информационна кампания относно безплатните ваучери за посещение в туристическите обекти. Инициативата се реализира във връзка с юбилея „Варна - 100 години курортен град“. Тя дава възможност на летовниците, отседнали в местата за настаняване на територията на община Варна, да ползват безплатен ваучер при следните условия: при 5 и повече нощувки – свободен достъп до Римските терми, а при 7 и повече нощувки – в Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света. Ваучерите могат да бъдат получени лично в Туристическия информационен център - Козирката (срещу Катедралата), като за целта е необходимо да се предостави документ (хотелски паспорт или копие на резервация), който да удостовери техния престой, посочват още от дирекция „Туризъм“.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448