Расте броят на жертвите на пожара в дома за възрастни хора край Варна

Варна<+> 11.07.2021 17:06 Снимка: ДНЕС+

Расте броят на жертвите на пожара в дома за възрастни хора край Варна

Един от по-тежко пострадалите обитатели на дома за възрастни „Св. Никола“ край Варна, в който днес имаше пожар е починал в реанимацията на лечебното заведение, в което е бил настанен за лечение. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна.

В същото време са починали и други две жени. Едната от тях е починала по време на транспортирането ѝ в друг хоспис, а втората жена е починала в стаята си.
„Все още не можем да кажем, че причината за смъртта на двете жени е в следствие на пожара, това тепърва ще се изяснява. Може да няма нищо общо с инцидента, защото смъртта им е настъпила след пожара“, казаха от полицията в града пред focus-news.

По-рано при пожара загина 89-годишен мъж, а 70 души от дома бяха евакуирани. Петима обитатели на дома, които са в болница към момента, са в стабилно състояние. Най-сериозно е състоянието на жена с травма на главата.

Не е ясна причината за възникване на пожара. По първоначална информация, пламъците са тръгнали от стая на втория етаж в четири етажната сграда.

Осем души бяха откарани в болница – двама с опасност за живота, а шестима – обгазени.
В хосписа са се намирали около 210 души, като пожарникарите са извели от сградата, 80 от тях- трудно подвижни. Огънят е погасен. Част от настанените в хосписа са се върнали по стаите си.
Работата по установяване на причините продължава.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448