Протестиращи блокираха пътя между Варна и Бургас в района на село Бяла

Варна<+> 05.07.2021 19:32 Снимка: ДНЕС+

Протестиращи блокираха пътя между Варна и Бургас в района на село Бяла

Протестиращи блокираха пътя между Варна и Бургас в района на село Бяла. Местни жители недоволстват срещу разширяването на защитената зона плаж "Шкорпиловци". С предложението си служебният екоминистър Асен Личев планира да защити от застрояване плаж "Кара дере", съобщи БиТиВи.

За да не се образуват задръствания на всеки 15 минути недоволните граждани излизат на пътя и го блокират за четвърт час. Въпреки временното отпушване, задръствания има.

Протестиращите искат да отпадне разширяването на защитената зона (да се даде възможност за още строежи - б.р.). Тяхното мнение е, че това щяло да се отрази негативно на развитието на града им и да ги лиши от поминък.

Ние сме против включването на нашите територии в границите на защитена зона, тъй като се забранява строителството в тях, движението на коли, както и извършването на земеделие. Това са рестриктивни мерки, които ще спрат развитието на територията културно, курортно и в селскостопанско отношение, каза Йордан Чернев, един от протестиращите.

От екоминистерството ще вземат отношение на по-късен етап. Във вторник, 6 юли предложението ще бъде обсъдено и на Национален съвет./БТВ

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448