Простреляха дете с въздушна пушка във Варна

Варна<+> 05.06.2020 19:44 Снимка: facebook, Николай Ангелов

Простреляха дете с въздушна пушка във Варна

За инцидент с простреляно дете се обърнаха наши читатели* към медията ни. Дете на 13 години е простреляно, докато си е играело с група други деца пред блока.

Публикуваме цялата история без редакторска намеса:

„Здравейте, никога не съм бил активен в социалните мрежи, но тази случка ме остави потресен. Ситуацията се разиграва вчера 4.06.2020 г. в град Варна.
Става въпрос за групичка деца, в тази групичка е и племенницата ми, която е на 13 години.
Децата си играят мирно и тихо в междублоковото пространство, но там за зла участ е имало една череша. И както споменах, става въпрос за деца на 13 години, които най -вероятно са се подразнили от примамливия плод и са посегнали да си вземат по черешка. В този момент, от горните етажи на блока се чуват изстрели от пушка и децата се скриват – който, където намери. Тогава идва и моята племенница, децата и казали :
Бързо скрий се, че някой стреля!
Тя вижда някакъв храст близо до нея и кляка, за да се прикрие. В този момент тя усеща нещо като ужилване и вижда кръв по ръката си, децата се панират и започват да крещят, но едно от тях е по - съобразително и се обажда на 112, пристига линейка и полиция. Племенницата ми е откарана в болница, ръката й посинява и тя не може да я движи. Оказва се, че в ръката и има чашка от въздушна пушка, която притиска нещо в ръката и тя посинява и става неподвижна. След като са и сцепили ръката и са отстранили въпросната чашка, ръката се оправя, синината изчезва и детето отново си движи ръката. Искрено се надявам да няма последствия и тя да си остане само със стреса и трите шева.
До колкото разбрах, полицията е открила въпросният господин, който най- вероятно си е мислел,че е на сафари в Африка и си гърми по живи мишени.

Разказвам ви всичко това, защото всички ние имаме деца, днес е моята племеница, утре може да е моята дъщеря или моят син, вдругиден може да са вашите деца.
Искам да се обърна към „ЧОВЕКА”, който извърши това деяние:
Ти нямаш ли деца, племенници или внуци?
Как би се почувствал ако някой стреля по тях?
А дали ти минава през акъла родителите ѝ какъв шок са преживели?
Майката на племенницата ми е с диабет и след като чува, че дъщеря й е простреляна в ръката, изпада в шок.

И това е, само защото някое дете си е откъснало череша от дърво, което се намира в междублоково пространство?!
Надявам се, нужните институции да се самосезират и това същество да си получи заслуженото, но същевременно и не вярвам, като знам в каква държава живеем.
Бог да пази децата ни!
Николай Ангелов“

Ще следим случая и ще очакваме отговор от компетентните органи.

* В редакцията се пази телефонният номер на човека, който ни алармира по случая. 

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448