Предстоят инвестиции в научната инфраструктура на Варна

Варна<+> 03.07.2020 16:23 Снимка: ДНЕС+

Предстоят инвестиции в научната инфраструктура на Варна

Предстоят инвестиции в научната инфраструктура на Варна.

Това заяви днес на брифинг вицепремиера Томислав Дончев, който бе във Варна на работна среща, предаде репортер на ДНЕС+.
 
Проведените разговори са били на тема потенциала на морската столица бъдещите планове за развитието и през следващите 4-5 години. 
 
По думите му, има амбиции на ръководството на  цялата академична общност, на общината и на всички фактори, Варна да се развива дръзко. 
 
Той коментира още, че държавата трябва да осигури с всички средства това да се случи. 
"Опитваме се да планираме, финансираме, организираме всичко, което има да се случва във и около Варна". 
Той заяви още, че се водят разговори с академичната общност за изграждане на високотехнологичен център, за инвестиции в научна инфраструктура. 
 
Според него, нуждата от електронните услуги, особено по време на епидемията, е била най-осезаема. Затова всеки ден се открива поне по една нова електронна услуга за улеснение на гражданите. 
 
Кметът на Варна Иван Портних коментира, че заедно с академичната общност е дадена заявка за бъдещото развитие на града. 
По думите му, Варна има уникални дадености и с инвестициите в инфраструктурата, магистрала Хемус, градът има потенциала да се развива и да се привлече високотехнологичното производство. 
 
Вицепремиерът обясни още, че икономическата криза се очаква есента, а никакви средства за компенсация на загубите от коронавирус инфекцията,  все още не са получени. 
 
Геновева Михайлова 
CHF CHF 1 1.79714
GBP GBP 1 2.28192
RON RON 10 3.97664
TRY TRY 10 1.91806
USD USD 1 1.61306