Помощ за самотните родители.  Как да запазим семействата в криза?

Варна<+> 23.09.2020 11:11 Снимка: ДНЕС+

Помощ за самотните родители. Как да запазим семействата в криза?

Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално най-слабите у нас. Според Обществен дарителски фонд за Варна все повече са хората, които се затрудняват дори да купуват най-необходимите хранителни продукти.

70 домакинства от тях в морската ни столица вече получават помощ по програма "Ирис", чиято задача е да запази семействата и децата от изоставяне.

Хуманитарната инициатива „Заедно за бъдещето!“ подкрепи първите седем семейства, които получиха хранителни пакети с основни хранителни продукти, а за учениците бяха осигурени раници, тетрадки и ученически пособия за учебната година.

Част от подкрепените семейства са самотни родите. В инициативата бяха включени и домакинства, които се грижат за деца с увреждания и са загубили работа заради пандемията.

Заедно за бъдещето“ се реализира от Обществен дарителски фонд за Варна с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по Програма „Ирис“.

Целта е да се запазят повече семейства заедно!

За да кандидатствате за подкрепа в рамките на Инициатива „Заедно за бъдещето“ трябва да подадете заявление по образец, което да изтеглите от интернет страницата на Обществен дарителски фонд за Варна: www.odfv.org

Там ще намерите и подробна информация за инициативата и критериите да достъп до подкрепа.

За всички възникнали въпроси, помощ при получаване и попълване на изискуемите документи се свържете с нас на имейл: office@odfv.org или на телефон: 0879 294498 Координатор на проекта: Анна Радева

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021