Варна<+> 10.06.2020 11:33 Снимка: ДНЕС+

Подготвят един по - различен празник на район "Приморски"

Уважаеми жители на Район „Приморски”, днес, 10 юни, е денят, определен за празник на Район „Приморски”.

Датата 10 юни  1921 г. е свързана с откриването на Летния театър и Постановление № 21 на варненската управа, утвърдено с Царски указ през 1925 г., с който  Варна е провъзгласена  за „специален и свободен курортен град”.

Тази година заради пандемията от коронавируса няма да отбележим този ден сред зеленината на Летния театър, но вярвам, че в мислите си ще бъдем заедно. Заедно както сме били през годините, споделяли сме и трудностите при осъществяването на проекти, свързани с развитието на района, и радостта от постигнатото, и гордостта и самочувствието, че живеем и работим в района с морското име „Приморски“.

Районът e утвърден образователен, здравен и курортен център, разпознаваем с такива знакови обекти като Двореца на културата и спорта, Делфинариума, Аладжа манастир, Резиденция „Евксиноград”, Природен парк „Златни пясъци”, Ботаническата градина, курортните комплекси „Свети свети Константин и Елена”, „Чайка”, „Златни пясъци”... Добрият баланс между природните дадености, местата за отдих, обществените, административните и жилищни зони е отличителен за неговия облик.

Година след година различни микрорайони се благоустрояват, насищат се с детски и спортни площадки, облагородяват се жилищни квартали…, за да го претворим в  модерен и желан дом. Постигнатото дотук не би било възможно без Вашата подкрепа, уважаеми жители на „Приморски“. Вие, доказвате, че оценявате постигнатото, но и открито, и конструктивно давате своите препоръки за промени към  по – добро, защото това е начинът – заедно да стопанисваме и градим нашия Район.

Всичко това  ми дава основание да вярвам, че на 10 юни 2021 година ще посрещнем заедно нашия празник и 100 – годишнината от откриването на магичния Летен театър.

Уважаеми жители на района, колеги от администрацията, желая Ви здраве, успехи и нека заедно продължим усилията да превърнем нашия Район, „Приморски”, в място, където живеем, рабоим и се връщаме с радост! 

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893