От първо лице: Разказ за катастрофата, при която младеж помете четирима на спирка във Варна

Варна<+> 23.05.2024 14:49 Снимка: ДНЕС+

От първо лице: Разказ за катастрофата, при която младеж помете четирима на спирка във Варна

Водачът на автобус, пътуващ по линия № 20, който е станал и неволен свидетел на инцидента вчера вечерта, разказа за случая пред ДНЕС+.

При инцидента пострадаха четирима души - три жени и един мъж.

По думите на шофьора към общинския превозвач "Градски транспорт" ЕАД, 20-годишното момче, блъснало с мерцедеса си четирима, е било нападнато от приятелите на пострадалия мъж - египетски гражданин който е лежал на земята с фрактура на дясна подбедрица.

"В автобуса имаше три жени, с които слязохме да помогнем на хората и да повикаме помощ", разказва Ивайло Гатев.

По първоначална информация, дадена ни от свидетели, водачът на скъпото возило е бил нападнат от пътници от автобуса.

Шофьорът, обаче съобщи за ДНЕС+, че в автобуса е имало три жени, които заедно с него за побързали към Спешното отделение, което се намира в непосредствена близост до мястото на инцидента, за да повикат помощ.

Водачът на автобуса веднага след удара е погледнал, да не би да има пострадали, които да са попаднали под него.

Припомняме, че вчера, около 19:30 ч., лек автомобил „Мерцедес“ се врязва в автобусна спирка и помита чакащите на нея четирима пешеходци. Водачът – 20-годишен варненец, при маневра завой наляво поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и го блъска в автобусна спирка, намираща се на входа на МБАЛ "Св. Анна"-Варна.

В резултат на сблъсъка, са пострадали египетски гражданин на 39 години, който е с фрактура на дясна подбедрица; жена на 57 години със скъсани връзки на колянна става; 64- годишна варненка изкълчена раменна става и разкъсно-контузни рани и жителка на морската столица на 79 години, която е със счупване на кости на стъпалото. Първите трима са настанени в болнично заведени, а най- възрастната е освободена за домашно лечение, като всички са без опасност за живота. 

Пробите за алкохол и наркотични вещества на водача – предизвикал ПТП са отрицателни и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532