Още се борят за живота на жената от катастрофата с Петков, отстранен е далакът ѝ

Варна<+> 17.05.2024 09:18 Снимка: ДНЕС+

Още се борят за живота на жената от катастрофата с Петков, отстранен е далакът ѝ

Мъжът, който е шофирал частния лек автомобил с варненска регистрация, в който е била и пострадалата жена, загина при катастрофата

Във варненската болница "Света Анна" се борят за живота на жената, която пострада тежко при вчерашната катастрофа край Аксаково.

Мъжът, който е шофирал частния лек автомобил с варненска регистрация, в който е била и пострадалата жена, загина при катастрофата.

Инцидентът стана около 17:30 вчера на входа на града в посока Варна при сблъсък с кола на Националната служба за охрана, в която бе и бившият премиер Кирил Петков.

Състоянието на 58-годишната Красимира все още е тежко. Тя се намира в реанимацията на университетската болница "Света Анна" във Варна. Това потвърдиха от реанимацията пред БНР, и допълниха, че тя е медикаментозно приспана, за да може да понесе операциите.

Снощи е претърпяла операция. Изваден ѝ е далакът, тъй като той е кървял. Опериран е също левия ѝ крак, защото е получила тежка фрактура на него. Състоянието ѝ е сравнително стабилизирано, но травмите са били доста тежки и продължават да се борят за живота ѝ.

Красимира и нейният съпруг Христо, който е бил професионален шофьор, са пътували към дома си в Аксаково, когато е станал този фатален инцидент.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532